Autoshows & Awards
10 Most Expensive Cars Sold At Auction In 2025, From 1954 Mercedes W 196 R F1 Race Car To Ferrari Daytona SP3 ‘Tailor Made’
10 most expensive cars sold at auction in 2025, from 1954 Mercedes-Benz W 196 R “Stromlinienrennwagen” to one-off Ferrari Daytona SP3 ‘Tailor Made’.
As the year draws to an end, Autojosh looks at the ten most expensive cars sold at auction in 2025, a list led by the iconic 1954 Mercedes-Benz W196R Stromlinien race car, which fetched $53.9 million at RM Sotheby’s exclusive auction at Mercedes Museum in February.
While the 2025 lists was dominated by classic cars, modern hypercars, including the 2025 Ferrari Daytona SP3 ‘Tailor Made’ and the first Gordon Murray S1 LM commission, also fetched record-breaking prices.
Below are the 10 top earners which motor heads paid huge some of money to acquire in 2024.
1. A 1954 Mercedes-Benz W 196 R “Stromlinienrennwagen”

$53,917,370 ($53.9 Million)
Sold : February 2025
Auction : RM Sotheby’s exclusive auction at Mercedes Museum
2. 1964 Ferrari 250 LM by Scaglietti

$36,344,960 ($36.34 million).
Sold : February 2025
Auction : RM Sotheby’s Paris
3. 2025 Ferrari Daytona SP3 ‘Tailor Made’

$26 Million
Sold : August 2025
Auction : RM Sotheby’s Monterey Car Auction
4. 1994 McLaren F1

$25,317,500 ($25.3 Million)
Sold : December 5th 2025.
Auction: RM Sotheby’s Abu Dhabi
5. 1961 Ferrari 250 GT SWB California Competizione Alloy Spider

25,305,000 ($25.305 million)
Sold : August 2025
Auction : Gooding Christie’s Monterey Car Auction
6. 2025 Gordon Murray Special Vehicles S1 LM

$20,630,000 ($20.63 million)
Sold : November 2025
Auction: RM Sotheby’s Las Vegas
7. 2001 Ferrari F2001 F1 Racer, #211 driven by Michael Schumacher

$18,392,980 ($18.4 million)
Sold : May 2025
RM Sotheby’s Monaco
8. 1966 Ford GT Mk II

$13,205,000 ($13.2 million)
Sold : February 2025
Auction : RM Sotheby’s Miami
9. 2026 McLaren Formula 1 Team MCL40A

$11,480,000 ($11.4 million)
Sold : December 2025
Auction: RM Sotheby’s Abu Dhabi
10. 1993 Ferrari F40 LM by Michelotto

$11,005,000 ($11 million)
Sold : August 2025
Auction : RM Sotheby’s Monterey
-
See Also : First Gordon Murray S1 LM Fetches $20.6 Million To Become ‘Most Expensive New Car Sold At Auction’
-
Celebrities Auto1 week agoSwedish Soccer Icon Zlatan Ibrahimovic Buys $4 Million Ferrari F80 For 45th Birthday (Photos)
-
News1 week agoWho Owns Who? World’s Largest Automakers And The Car Brands They Currently Control
-
Celebrities Auto5 days agoNo Innoson This Year As BBNaija Season 11 Winner Temi Receives ₦60m Hyundai Tucson, ₦90m Cash Prize
-
News5 days agoCarloha Goes “The Extra Mile” To Redefine Vehicle Ownership Experience In Nigeria
-
Car Comparison2 days ago3-minute Battery Swap Or 5-minute Charging? China’s EV Drivers Face A New Choice
-
News1 week agoPorsche Will Fit A Petrol Engine In The Macan Again In 2028
-
News1 week ago‘Temu Range Rover’ Jaecoo 7 Tops UK Car Sales In September As Chinese Brands Continue Their Global Rise
-
Celebrities Auto1 week agoCars Owned By Coscharis CEO Cosmas Maduka, From Rolls-Royce And Grenadier To Range Rover
